Private Lease

Private Lease

Een andere manier waar we hopen geld mee te verdienen is private lease. Eigenlijk zeg ik dat niet goed natuurlijk. We hopen door middel van private lease veel geld te besparen. Onze buurman kwam dus aan met een prachtige wagen en vertelde dat hij deze via private lease in zijn bezit had. Nu rijden wij ook erg veel en was onze wagen aan vervanging toe. Een goed moment om eens in de wereld van private lease te duiken.

Het voordeel van private lease is dat je echt alles inclusief hebt (met uitzondering van de benzine/diesel natuurlijk). Mocht je schade rijden aan je auto dan is deze gewoon gedekt. Daarnaast heb je ook je verzekering al betaald en hoef je je ook niet meer druk te maken om wegenbelasting. Ideaal toch?

Wij hebben ook gekozen voor private lease omdat we erg veel kilometers maken. Wanneer je onder de 2000 kilometer per jaar zit, is het al minder aantrekkelijk. Nu rijden wij er zo’n 4000 per jaar, dus daar hoeven we ons niet zo druk om te maken.

Bij private lease vind ik het ook een groot voordeel dat ik niet in een keer een enorm bedrag hoef over te maken. Je betaalt per maand en dan weet je waar je aan toe bent. Je kan dan ook nooit voor onverwachte kosten komen te staan. Zo rijdt mijn schoonzus een prachtige Toyota Yaris die ze vorige maand per ongeluk tegen een paaltje aan reed. Dat was echt geen slimme actie en haar achterkant zat behoorlijk in elkaar. Ze reed er namelijk niet een keer tegenaan, maar in haar blinde paniek misschien wel drie keer. Je kan je voorstellen dat de kosten van de reparatie goed hoog opliepen. En dan baal je. Een maand later zouden ze op vakantie gaan en een deel van dat geld ging nu op aan het uitdeuken van de auto. Dan zou je willen dat je een private lease bak hebt, geloof mij maar. Mijn schoonzus rijdt alleen niet zoveel, dus het was toch niet zo voordelig geweest.Private lease

Ik raad je wel aan om (net als bij het voetbalwedden) toch wel goed de kosten uit te zoeken. Hoeveel zou je kwijt zijn wanneer je auto aanschaft? Dan ligt het er natuurlijk ook nog aan of je voor een gloednieuwe of een occasion gaat. Hoeveel rijd je gemiddeld en hoeveel betaal je aan verzekering. Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt kun je een mooi rekensommetje maken en kijken of je dan voordeliger uit bent met private lease. Ook nu ben ik benieuwd of er lezers zijn die gebruik maken van private lease en wat jullie ervaringen zijn. Laat je het weer weten in de comments?

Volgende blog

Volgende week gaan wij een weekend naar Berlijn. Het is Hemelvaart en we hebben allebei een paar dagen vrij. Een perfect moment om er even tussenuit te gaan. In Berlijn willen we beiden een nieuwe tatoeage laten zetten en we hebben al een afspraak staan met een artiest die ons erg aanspreekt. Volgende week zullen we ook foto’s plaatsen, dus ben je benieuwd naar het eindresultaat, houd de website in de gaten.

Daarnaast zijn we erg nieuwsgierig of jullie nog Berlijn-ideeën hebben. Wat moeten we doen/ gezien hebben, dat niet in de boekjes staat. Een wandeling uit het 100% boekje vinden we niet erg spannend. Je hoeft trouwens niet te tippen op de groene sticker. Een groene sticker voor onze private lease bak hebben we al aangeschaft. Ik heb trouwens gehoord dat je in de buitenring van Berlijn gemakkelijk een parkeerplek kan vinden en dat het openbaar vervoer top is. Misschien was die sticker dus niet eens nodig.

In Berlijn hebben we ook een workshop street-art geboekt. Dat leek ons wel creatief en uitdagend. Daarnaast gaan we ook naar een voetbalwedstrijd. Mijn man is al aan het kijken of hij daar ook voor kan voetbalwedden. Hoogstwaarschijnlijk wel. Misschien kunnen we dan nog een keer extra uit eten of nog een extra tatoeage laten zetten. Jullie horen het volgende week!

Posted on